Signalisatie in de voedingsindustrie

Signalisatie in de voedingsindustrie

Signalisatie in de voedingsindustrie

HACCP, kort voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een essentiële en wettelijk verplichte inventarisatie van risico in de voedingsindustrie. HACCP is opgelegd door de Europese Unie om het risico op het verspreiden van besmette voeding te verkleinen.

Deze gevarenanalyse gebaseerd op kritieke punten van controle is verplicht, maar is per bedrijf anders. Alle bedrijven die op eender welke manier in contact komen met levensmiddelen, zij het de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer of distributie, dienen deze analyse te doen.

Maak een afspraak
  • Offerte binnen 48u
  • Geen aankoopverplichting
  • Gratis prijsaanvraag

Waarom HACCP signalisatie?

In principe kunnen en mogen bedrijven de HACCP analyse zelf doen, want de analyse wordt gedaan op basis van zeven stappen en principes. Het is dus per definitie volledig uniek voor elk bedrijf. Het is aan het bedrijf zelf om de gevarenpunten in de productie aan te duiden, zelf de maatregelen op te stellen en zelf de uit te voeren controles te plannen.

Voor veel bedrijven is het moeilijk om dit preventie-systeem grondig genoeg uit te voeren om wetsconform te zijn. Zij kiezen er dan voor om de HACCP analyse te laten uitvoeren door een expert. Remotec staat u hier graag in bij.

De Remotec-expertise

Remotec is al meer dan 30 jaar actief in de voedingsindustrie en heeft zowel de ervaring als de materialen. Onze expertise komt onder andere voort uit de hoge eisen die we onszelf stellen. We blijven continu innoveren om de analyse en de aangepaste signalisatie voor HACCP te perfectioneren. De producten die Remotec voor u kan verzorgen voor HACCP omvatten signalisatieborden met pictogrammen, schaduwborden voor het correct en overzichtelijk organiseren van uw materiaal en gereedschappen en signalisatie voor controlepunten.

Er zijn een aantal elementen die Remotec uniek maken in de wereld van HACCP signalisatie. Zo werken we alleen met onbreekbare materialen om de signalisatieplaten en veiligheidsborden te maken. Een andere veiligheidsmaatregel die we nemen is de manier van bedrukking. Alle platen worden aan de achterkant bedrukt om het contact van de inkt met de lucht of andere producten te vermijden. Het zo niet mogelijk om de pictogrammen of schaduwvormen te beschadigen of onleesbaar te maken.

Bovendien werkt Remotec met een zelfklevend vinyl én beschermfolie. Ook deze aanpassing maakt onze HACCP-signalisatie duurzaam en uniek.

De volgende stap

De signalisatie die Remotec u aanbiedt past perfect binnen de zeven stappen van HACCP. De pictogram-borden, schaduwborden en controlesignalisatie verhogen de veiligheid en ondersteunen uw plan om de CCP’s op te volgen.

Remotec is toegewijd aan het afleveren van kwaliteit aan haar klanten. Daarom gebruiken we enkel de beste kwaliteit materialen voor onze projecten. Welke werkwijze en product we gebruiken hangt af van het project, het budget en de wensen van de klant.

Voor de HACCP veiligheidssignalisatie gebruikt Remotec polycarbonaat of vinyl met beschermingsfolie. Polycarbonaat is onbreekbaar, zeer helder en wordt op de achterkant bedrukt. Hierdoor kan het signalisatiebord zeer grondig gereinigd worden, bijvoorbeeld met een hogedrukreiniger, zonder dat de kleur wordt aangetast.

De optie vinyl met beschermingsfolie is budgetvriendelijker en ook stevig. Door de speciale beschermingsfolie kan er geen vuil aan het vinyl blijven hangen. Als nadeel heeft deze combinatie dat ze iets voorzichtiger gereinigd moet worden.

Maak een vrijblijvende afspraak